Selfridges iznajmljuje odeću za svadbe – da venčanje manje utiče na planetu

Poznata britanska robna kuća Selfridges pokrenula je novu uslugu koja omogućava iznajmljivanje venčanica i odela za svadbe, kao i kupovinu polovne odeće. Pilot projekat RESELLFRIDGES: The Wedding namenjen je mladencima i njihovim zvanicama koje žele da proslave venčanje na ekološki svesniji način.

Ponuda je dostupna u Londonu, u Oksford ulici do 5. septembra. U radnji će mladenci moći da kupe ili iznajme polovnu garderobu, između ostalog dizajnerske haljine, odela i vintidž modne dodatke. Za iznajmljivanje će biti dostupna i selekcija savremenih komada dizajniranih korišćenjem apcikliranih materijala. Kupci će moći da donesu i svoju obuću za venčanja i modne dodatke na eventualnu popravku.

Selfridges je još prošlog leta najavio planove da popravku, iznajmljivanje i prodaju poslovne robe učini većim i trajnijim delom svog biznis modela. Prošlog avgusta pokrenut je plan održivosti „Projekat Zemlja“, a  novi biznis modeli i promena razmišljanja potrošača su označene kao ključne oblasti. Među najavljenim aktivnostima je i promena etiketa proizvoda kako bi uključile više ekoloških informacija.

Kako kažu u ovoj robnoj kući, sve je više parova koji razmišljaju o ekološkom uticaju svog venčanja.

– Dok nastavljamo da istražujemo cirkularne modele kroz „Projekat Zemlja“, uzbuđeni smo da donesemo jedinstveno iskustvo za mlade, mladoženje, goste koji žele da proslave venčanje na ekološko svesniji način – kaže Sebastina Manes iz Selfridges.