Naša misija

Približavamo ideju o prelasku sa linearne na cirkularnu ekonomiju zbog neophodnosti racionalnijeg korišćenja energetskih resursa, produžavanja veka proizvoda koje svakodnevno koristimo i očuvanja životne sredine.

Resursa je sve manje, pa je izlaganje i pojašnjavanje argumenata o važnosti i dobrobitima ovog procesa odgovorna misija, jer želimo da narednim generacijama ostavimo planetu u boljem stanju nego što smo je zatekli.

Centar tako utiče na pozitivnu društvenu atmosferu koja će, uz pomoć donosilaca odluka i stručne javnosti, umnogome olakšati ubrzavanje procesa implementacije cirkularne ekonomije u njenom punom ekonomskom kapacitetu.

U korist cele zajednice gradimo most između privrede, države, građana i nauke kako bismo ostvarili ono što nam je svima u interesu – održivo društvo.

Šta radimo?

Koristeći medijske i druge kanale komunikacije promovišemo pojam i modele cirkularne ekonomije, dajući prostor pozitivnim primerima iz domaće prakse, neposrednog okruženja i globalno.

Objedinjujemo sve važne informacije o ovoj temi na jednom mestu, konsultujući stručnjake u oblasti cirkularne ekonomije uz slikovito pojašnjavanje neophodnih procesa za uspešan prelazak iz tradicionalne u ekonomiju budućnosti.

Iniciramo, i učestvujemo u njihovom sprovođenju, istraživanja o mogućnostima i isplativosti poslovnih modela i konkretnih projekata u oblasti cirkularne ekonomije i ispitivanja javnog mnjenja na temu životne sredine, reciklaže, otpada i ostalih segmenata u ovoj oblasti.

Organizujemo skupove, seminare, radionice koje za cilj imaju edukaciju, usavršavanje, informisanje kako profesionalaca u oblasti upravljanja otpadom, dizajniranja poslovnih procesa, tako i građana – potrošača, kao jedne veoma važne grupacije u lancu procesa cirkularne ekonomije.

Naš tim

Centar za promociju cirkularne ekonomije

Verujemo da samo od nas zavisi kakav će svet biti – veličanstven ili užasan. Verujemo u ideje koje menjaju svet. Verujemo u ličnu odgovornost i u solidarnost.

Naše znanje, iskustvo i energiju ulažemo u unapređenje cirkularne ekonomije, kružnog procesa koji čuva životnu sredinu, štedi prirodne i energetske resurse i istovremeno stvara nove, unosne poslovne modele.

Znamo da cirkularna ekonomija omogućava privredni rast i društveni napredak i zato smo se posvetili njenom promovisanju.

Želimo da narednim generacijama ostavimo planetu u boljem stanju nego što smo je zatekli.

Marija
Dedić

Urednica portala

Milutin
Labudović

Snimatelj i montažer