Ko veruje u tvrdnje o održivosti? Bumeri sigurno ne

Samo 46% „bejbi bumera“ (osoba starijih od 65 godina) veruje u tvrdnje kompanija o njihovim ekološkim dostignućima, dok 71% osoba u dobi od 18 do 24 godine obično veruje tvrdnjama o zelenim praksama, pokazala je anketa sprovedena među 2.000 ljudi širom Velike Britanije.

Istraživanje koje je sprovela onlajn platforma za prodaju odeće Canopey pokazuje da 78% ispitanika od 18 do 24 godine razmatra održivost prilikom kupovine proizvoda. Međutim, 48% starijih od 65 godina razmatra održivost prilikom kupovine, što ih čini najmanje sklonim razmatranju ovog faktora.

Čak 68% ispitanika izjavljuje da oseća bes zbog toga što tvrdnje brendova i prodavaca o zelenim praksama mogu da ih zavaraju u kupovini.

Tom Panton, izvršni direktor kompanije Canopey, rekao je da održivost nikada nije bila važnija za kupce u Velikoj Britaniji.

– Međutim, prevaranti brze mode i sumnjivi maloprodajni trgovci obmanjuju koristeći lažne tvrdnje o zelenim praksama i mislimo da je krajnje vreme da se suprotstavimo tome. Kupci ne bi trebalo da brinu o obmanama, ali naše istraživanje pokazuje da još uvek postoji mnogo konfuzije i besa, i to s pravom – zaključio je.