Trajne plastične čaše na beogradskim koncertima Darka Rundeka

Početak marta u Domu omladine rezervisan je za obožavatelje Darka Rundeka. A legendarni muzičar se potrudio da svojoj publici prenese ne samo energiju i emocije kroz pesme, već i poruku – da treba čuvati životnu sredinu.

Posetioci manifestacije „Dani Darka Rundeka“ koja se održava u Domu omladine od 1. do 7. marta, a u okviru koje će pevač održati pet koncerata, moći će da piju isključivo iz trajnih plastičnih čaša. To je prvi put u Srbiji da se na jednom koncertu koriste čaše koje su ekološki prihvatljiva opcija jer se ne bacaju.

Za 100 dinara posetioci kupuju trajnu ekološku čašu koju po završetku koncerta mogu da vrate i dobiju novac nazad ili da je ponesu kao uspomenu. Kako je ranije u video poruci kao najavi za koncerte pevač naglasio, na ovaj način će se izbeći korišćenje „bar dve, tri hiljade glupih plastičnih čaša koje se ne mogu raspasti, koje su ružne, koje će zagađivati vodu i gnjaviti nas stolećima“.

Ovo nije prvi put da hrvatski muzičar upozorava na apokalipsu koja nam preti u ekološkoj sferi ukoliko nastavimo starim putem. Inače, plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu su ozbiljan zagađivač. Zato, Evropska unija uvodi zabranu korišćenja koja će na snagu stupiti 2021. godine.

 

Leave a comment