Panel posvećen cirkularnoj ekonomiji na SEE ENERGY konferenciji u Novom Sadu

Panel “Cirkularnom ekonomijom do energetske nezavisnosti“ održaće se u okviru pete po redu međunarodne investicione konferencije SEE ENERGY – Connect & Supply na temu “Zapadni Balkan u susret novim energetskim izazovima”, 13.oktobra u konferencijskim salama hotela “Sheraton” u Novom Sadu.

Panel Cirkularna ekonomija, upravljanje otpadom i značaj biomase u razvoju nacionalne cirkularne ekonomije u moderaciji Siniše Mitrovića iz Privredne komore Srbije predstaviće zakonodavne okvire, nove tehnologije i primere dobre prakse. 

Panelu će prisustvovati direktori WABIO kompanije iz Nemačke, koji svojom tehnologijom iz poljoprivrednih ostataka proizvode toplotnu i električnu energiju.

Da se ogromna količina energije može dobiti iz biotpada objasniće Marko List iz kompanije Consultare, Hrvatska. Budući projekti se moraju proceniti, ispitati i sertifikovati, te će svetski poznata kompanija u ovoj oblasti SGS, predstaviti neophodne korake za ovaj proces. Temu finansiranja obradiće ProCredit i Erste banka, a primere dobre prakse predstaviće Polytechnik, kompanija iz Austrije.

Besplatno učešće

Organizatori koferencije Nacionalna asocijacija za biomasu “SERBIO”, Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD (ReDEWeB fond) i nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Privredne komore Srbije, tokom dvodnevnog događaja predstaviće stanje, trenutne izazove, te buduće projekte i potencijalna rešenja u budućoj energetskoj tranziciji celog regiona Zapadnog Balkana.

Registracije na konferenciju su bez kotizacije i obavezne putem registracionog linka. Broj mesta za fizičko prisustvo je ograničen.