Amerikanci mogu da vrate staru Crocs obuću – Novi život “ružnih” papuča

Najpopularnije ružne papuče na svetu, kako ih nazivaju, čuvene „kroksice“, dobijaju novi život – kompanija Crocs je u SAD pokrenula pilot program vraćanja obuće u izabranim radnjama. Inicijativa podstiče kupce da recikliraju svoje stare cipele koje će biti donirane neprofitnoj organizaciji, Soles4Souls, dok će obuća koja je nenosiva biti prenamenjena.  

Pilot program je započeo 27. oktobra za kupce u deset saveznih država SAD-a: Kolorado, Džordžija, Ilinois, Mičigen, Masačusets, Minesota, Ohajo, Pensilvanija, Virdžinija i Viskonsin.

Svaka prodavnica koja učestvuje u programu će imati određene kutije za prikupljanje, olakšavajući proces fanovima koji žele da se pridruže pokretu. Plan je da se program kasnije proširi na celu zemlju i onlajn prodaju.

– Ovaj pilot program ima za cilj da se bavi i ekološkim i društvenim izazovima sa kojima se suočava modna industrija kada je reč o otpadu. Zajedno sa našim obožavaocima, možemo pokrenuti inovacije i partnerstva kako bismo efikasno smanjili otpad, ponovo koristili naše materijale, sačuvali cipele da ne završe na deponijama i pomogli ljudima kojima je to potrebno – kaže potpredsednica kompanije Deana Brater.

Foto: Pixabay/Maria