U specijalnom izdanju Ekolista „Zeleni puls Evrope“ dva teksta našeg portala

Magazin Ekolist je objavio specijalno izdanje „Zeleni puls Evrope“ posvećeno temama zaštite životne sredine u evropskim zemljama. Izdanje je nastalo kao rezultat bliske saradnje magazina Ekolist i projekta „Puls Evrope – medijske posete EU“ koji je omogućio srpskim novinarima da otputuju u različite zemlje, saznaju kako žive i rade građani i primere dobre prakse prenesu publici u Srbiji.

Novinari našeg portala predstavili su se u ovom izdanju sa dva teksta. U priči o Barseloni Kako se reciklira grad Miloš Maksimović nam je objasnio kako su gradski oci oduzeli prostor automobilima i dali ga pešacima i biciklistima, dok je Marija Dedić istraživala zašto je Slovenija lider u regionu kad je reč o cirkularnoj ekonomiji.

U specijalnom izdanju „Zeleni puls Evrope“ čekaju vas i priče o plutajućim farmama i uzgajanju lala u Holandiji, postrojenjima za preradu otpada u Italiji i Sloveniji, Valensiji kao prestonici pametnog turizma, Grenoblu kao zelenoj prestonici Evrope 2022.

Saznaćete kako građani Liona čuvaju svoje reke, zašto Finska ima najzdraviju hranu na svetu, kako su građani postali značajni proizvođači energije u Portugalu, a kako Danci uređuju zelene prostore.

Nadamo se da će „Zeleni puls Evrope“ podstaći dalje interesovanje za zelene teme, za razmišljanje kako doprineti zdravijoj životnoj sredini u našoj zemlji, ali i biti jedna lepa, kaleidoskopska šetnja našim kontinentom, Evropom – poručila je vođa projekta „Puls Evrope – medijske posete EU“ Marina Rakić.