Proizvodi od reciklirane plastike dostupni u Lidlu u Srbiji

Od danas će se u svim Lidl prodavnicama u Srbiji naći proizvodi koji su napravljeni od najmanje 95 odsto reciklirane plastike, saopštio je ovaj trgovinski lanac. Kupci će moći da pazare vešalice, kutije za odlaganje, sklopive korpe, kofe, kante za otpatke i korpe za veš u različitim bojama napravljene od stare plastike.

Proizvodi su rezultat saradnje sa kompanijom PreZero (Schwarz Gruppe) na strategiji REset Plastic čiji je fokus na smanjenju upotrebe plastike. Kompanija PreZero, odgovorna za upravljanje reciklažom, sakuplja plastični otpad iz privatnih domaćinstava, čisti ga i prerađuje u plastični granulat. Ovaj takozvani regranulat se zatim koristi za stvaranje novih, visokokvalitetnih i istovremeno ekološki prihvatljivijih Lidlovih proizvoda.

Za proizvodnju ovih održivih alternativa, koristi se mnogo manje resursa nego za proizvodnju uobičajenih proizvoda napravljenih od nove plastike, a dodatno, doprinosi se rešavanju problema plastičnog otpada i niske stope reciklaže, ističu u Lidlu. Zato je ova kompanija postavila cilj da poveća udeo upotrebe reciklirane plastike i time efikasnije iskorišćava resurse.

Izvor i foto: Lidl