Onlajn konferencija “Osvesti se – cirkuliši” o cirkularnoj ekonomiji u modi

U partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije, Serbia Fashion Week organizuje onlajn konferenciju pod nazivom „Osvesti se – cirkuliši“ koju možete pratiti na YouTube kanalu Serbia Fashion Week-a 30. novembra od 13h.

Sa željom da podigne svest o neminovnosti drugačijeg načina rada i razmišljanja svih učesnika modne scene, Serbia Fashion Week, koji se ove jeseni odvija u digital formatu, uvrstio je u svoj program ovu konferenciju, koja će kroz tri panel diskusije pokušati da širem auditorijumu  osvetli i pojasni odnos cirkularne ekonomije i mode.

Šta je zapravo cirkularna ekonomija, kakav je to biznis model i zašto je uopšte važno da ga svi “igrači” modnog sveta počnu primenjivati? Koliko je naše modno tržište daleko od tog modela poslovanja, a koliko neka druga svetska tržišta? Šta možemo naučiti iz primera drugih zemalja Evrope? Kako nam naučna dostignuća mogu pomoći, kako modni dizajneri gledaju na ovaj zahtev vremena, te najzad – šta nam je uopšte činiti ako želimo da živimo u skladu sa prirodom, u zdravijem okruženju?

Na sva ova i druga pitanja, svoje viđenje će dati eminentni sagovornici iz domena mode, biznisa, nauke i relevantnih državnih institucija kroz tri panela:

  • Izazovi i mogućnosti za razvoj cirkularne ekonomije u modi
  • Uloga ključnih aktera u osnaživanju poslovnih modela u proizvodnji, distribuciji i reciklaži proizvoda modne industrije
  • Prezentacija i promocija primera dobre prakse u Srbiji i Evropi

Foto: Pixabay

Leave a comment