Konferencija “Životna sredina – svetska prestonica 2021.” održava se u Beogradu

EKOnferencija “Životna sredina – svetska prestonica 2021.” održaće se 29. i 30. juna u hibridnom formatu, u hotelu Tulip Inn Putnik Belgrade i onlajn. Unapređenje zaštite životne sredine i održivi razvoj posmatrani kroz potencijal prirodnih resursa i različitih privrednih oblasti (ekološki kapital i bezbednost, energetika, obnovljivi izvori energije, cirkularna ekonomija, turizam, transport, građevinarstvo, industrija) biće u fokusu dvodnevne konferencije na kojoj će učestvovati više od 40 govornika.

Šta nam je donela Mapa puta za cirkularnu ekonomiju, koliko recikliramo, upravljamo li održivo životnom sredinom, šta smo naučili tokom pandemije, koliko su finansijske institucije spremne za “zeleno finansiranje”, koji su najbolji obnovljivi izvori energije, kako (pro)disati i (pre)živeti u gradu – neka su od pitanja na koje će panelisti odgovarati.

Konferencija se održava u dva paralelna formata – uživo i online, a biće dostupna u realnom vremenu na nekoliko platformi. Okupiće predstavnike najznačajnijih državnih i međunarodnih institucija, kompanija, finansijskih institucija, akademske zajednice, lokalnih samouprava, strukovnih udruženja iz Srbije i zemalja regiona, najavljuju organizatori.

Među panelistima su prof. dr emeritus Vukašin Pavlović sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Boris Erg, direktor regionalne kancelarije za istočnu Evropu i centralnu Aziju IUCN, prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Siniša Mitrović, direktor Centra za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije PKS, Tamara Vidić Perko, Voka Snaga Ljubljana (na koji način ovo preduzeće upravlja otpadom u Sloveniji, možete pročitati na sledećem linku).