“Pioniri u praksi” ublažavaju klimatske promene – poziv za prijavu

Unapređenje znanja u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja “Pioniri u praksi” (Pioneers into Practice), najveći je EU projekat ove vrste. Ovogodišnji EIT-RIS Climate-KIC program profesionalne mobilnosti obuhvata onlajn obuku o sistemu inovacija, dve nacionalne radionice, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim izazovom, radnu praksu u trajanju četiri do šest nedelja u nekoj od sedamnaest evropskih zemalja, mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i finansijsku podršku projekta za troškove boravka na radnoj praksi.

Program ima dve komponente:

  1. Pioniri – profesionalci koji rade u nekoj od navedenih oblasti, zainteresovani da provedu 4-6 nedelja na radnoj praksi u inostranstvu i steknu nova znanja i veštine.

Uslovi učešća: univerzitetska diploma iz oblasti u vezi sa klimatskim promenama, održivim razvojem ili povezanim strukama, najmanje 2 godine radnog ili volonterskog iskustva u navedenim oblastima, napredno znanje engleskog jezika (najmanje B2), prebivalište u nekoj od zemalja koje učestvuju, mogućnost pohađanja svih segmenata programa (online obuka, radionice, grupni projekat, radna praksa).

  1. Domaćini – kompanije/institucije/organizacije koja bi želele da ugoste jednog ili više profesionalaca iz neke od zemalja koje učestvuju i angažuju ga na konkretnom projektu bez ikakvih troškova.

Uslovi učešća: relevantno iskustvo ili zainteresovanost za temu klimatskih promena i održivog razvoja, lokacija u nekoj od zemalja koje učestvuju, obezbeđenje radnog prostora tokom 4-6 nedelja u periodu septembar-oktobar i pružanje podrške u definisanju i realizaciji radnog zadatka.

Zahvaljujući podršci Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) Climate-KIC aktivno deluje kroz mrežu od više od 270 partnera – institucija, kompanija i organizacija širom Evrope. Privredna komora Srbije kao jedini partner u Srbiji implementira Pioneers into Practice i druge Climate-KIC programe od 2016. godine:

– Accelerator – progam za startapove
– Climate Launchpad – takmičenje zelenih poslovnih ideja
– Journey – letnja škola o sistemu inovacija u oblasti klimatskih promena
– Ideathon – radionice za studente
– Climathon – 24h hakaton

Prijave za učešće primaju se do 11. aprila 2019. godine na ovom linku.

* Za dodatne informacije možete kontaktirati EIT-RIS Climate-KIC Serbia Hub u Privrednoj komori Srbije
T: 011 4149 422, M: 066 875 1158, E: climate-kic@pks.rs.

Leave a comment