Da li biste kupili polovnu Birkinku za 45.210 funti? Može i Omega sat za 52.000 funti

Nikada korišćena, kožna pink Hermes torba, čuvena Birkinka, može biti vaša za 36.945 funti. Korišćena, ali kao nova, bež Birkinka košta 45.210 funti. Ako vam je to preskupo, tu je i jeftinija varijanta, 22.734 funti na popustu. Sve to možete pronaći na sajtu Open for Vintage koji prodaje dizajnersku polovnu robu.

Ova platforma, sa sedištem u Velikoj Britaniji, okuplja vintage butike iz celog sveta sa ciljem da na jednom mestu ponudi mušterijama veliki izbor dizajnerskih torbi, nakita i satova. Na sajtu su podaci o tome da li je stvar nošena, u kakvom je stanju, iz kog butika dolazi.  

Pa tako, Omega sat sa „nekoliko tragova korišćenja, nekoliko ogrebotina, vidljivom prljavštinom, ali sveukupno u veoma dobrom stanju“ košta 52.000 funti.

Tu su i znatno pristupačniji proizvodi poput Givenchy ogrlice sa Swarovski kristalima iz osamdesetih godina prošlog veka za samo 240 funti, Tiffany broš za 390 funti, Gucci minđuše za 335 funti, dok Hermes prsten košta tričavih 145 funti.

Za ulaganje su najbolji Hermes i Chanel

Obezbeđen je popust od 5% za studente, mlade do 26 godina i za takozvane esencijalne radnike, u znak zahvalnosti za njihov posao u zdravstvu i drugim važnim javnim sektorima. Popust važi za sve proizvode osim za satove.

Kako kažu u Open for Vintage, cilj im je da produže životni vek luksuzne robe i tako učine modu cirkularnijom, a nude i ugljenično neutralnu isporuku.

Takođe, mušterijama savetuju da na kupovinu luksuznih predmeta mogu gledati i kao na investiciju. Brendovi koji su se pokazali kao najbolji za ulaganje jer „drže“ cenu su, očekivano, Hermes i Chanel, kažu u platformi Open for Vintage koja je nedavno obezbedila 1,25 mil EUR koje će uložiti u dalji razvoj.