Britanci godišnje bace mleko u vrednosti od 150 mil GBP – Trgovac Co-op uvodi poruku „zamrzni me“ na mlečnim proizvodima

Da li ste znali da mleko može da se zamrzne? Skoro trećina Britanaca, tačnije 31%, nije bilo svesno te činjenice, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Ostrvu.

Organizacija WRAP je upozorila da se svake godine baci mleko u vrednosti od 150 mil GBP. Udeo mleka bačenog u domaćinstvima je 90%.

U naporu da smanji 70.000 tona mleka koje se baci svake godine, trgovac hranom Co-op uvodi poruku „zamrzni me“ na mlečnim proizvodima iz sopstvene robne marke. Poruka će glasiti: „Ne bacaj me, zamrzni me u odgovarajućoj, čistoj posudi, zatim me odmrzni u frižideru i upotrebi u naredna 24 sata“. Proizvodi sa porukom će biti dostupni od septembra.

Mleko je najbolje iskoristiti u roku od mesec dana od zamrzavanja. Ako je u većim bocama, savetuje se čuvanje u manjim bocama.

Istraživanje je pokazalo da 66% Britanaca ne zamrzava mleko, a 31% ispitanika nije ni znao da mleko može da se zamrzava. Kada su čuli da može, njih 34% je reklo da će početi da zamrzava mleko.

Izvor: eKapija