Cirkuliši! Mikser Festival u znaku cirkularne ekonomije

Ovogodišnji Mikser Festival pod sloganom “Cirkuliši!” posvećen je održivom razvoju. Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je ambiciozan i bogat program ove manifestacije koji će se, u partnerstvu sa UNDP, održati od 24. do 26. maja ove godine u Beogradu. Novinarima i gostima govorilli su, između ostalih, v.d. stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP Steliana Nedera, ministar zaštite životne sredine Republike Srbije Goran Trivan i domaćin, direktor Muzeja nauke i tehnike Rifat Kulenović.

Ministar zaštite životne sredine RS Goran Trivan

Organizatori Festivala najavili su ključne teme: “… od goruće potrebe za prelaskom Srbije ka cirkularnom modelu ekonomije i intezivnijim saradnjama između raznorodnih discipllina, preko društvenih i tehnoloških inovacija koje podstiču pozitivne promene navika i ponašanja ljudi ka zdravijem i humanijem gradu, do razvijanja održivih modela mobilnosti u našim gradovima i motivisanja građana da se kreću bez automobila…”.

Među onima koji su potvrdili svoje učešće na Festivalu su i Ladeja Godina Košir, osnivač i izvršna direktorica nevladine slovenačke organizacije “Circular Change”, belgijski inovator Ginter Pauli, autor koncepta “Plave ekonomije”, ekološki aktivista Antonije Pušić (Rambo Amadeus), konstruktor prvog balkanskog jedrenjaka na solarni pogon.

V.d. stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP Steliana Nedera

Leave a comment

Name
E-mail
Comment

Prijavite se za naš bilten (Newsletter)