Amazonove nove eko kutije mogu se pretvoriti u kućice za mačke

Amazon, najveća svetska platforma za onlajn kupovinu, predstavio je nove ekološke kutije koje se mogu ponovo upotrebiti pre recikliranja. Novim pakovanjima će se naročito obradovati deca i mačke jer se od kutija mogu napraviti kućice za mačke, ali i raznovrsne igračke, poput raketa, robota, automobila.

Nove kutije napravljene su sa manje materijala u okviru programa kompanije “manje pakovanja, više osmeha”. Isporuka u ovim kutijama počinje u toku nedelje, a biće dostupna samo za određene proizvode.

– Znamo da mušterije vole da budu kreativne i da na različite načine ponovo upotrebljavaju naša pakovanja. To nas je inspirisalo da napravimo novu vrstu pakovanja – navodi se u saopštenju kompanije.

U Amazonu podsećaju da su poslednjih godina smanjili težinu pakovanja za 33 odsto, čime su uštedeli materijal potreban za 1,5 milijardi kutija. Inovacije u oblasti pakovanja su jedna od aktivnosti koje Amazon preduzima sa ciljem da do 2040. godine postane ugljenično neutralna kompanija, deceniju ranije nego što propisuje Pariski sporazum o klimatskim promenama. Takođe, prošle godine, Amazon je napravio potpuno reciklabilne koverte i do sada je 190 miliona takvih koverata isporučeno kupcima u SAD.

Uprkos naporima, kompanija se često nalazi na udaru zagovornika za zaštitu životne sredine. Samo prošle godine, Amazon je isporučio 3,5 milijardi paketa širom sveta što je ogroman udarac za životnu sredinu, iako se većina pakovanja reciklira. Zato je kompanija uvela posebnu uslugu Amazon dan koja omogućava redovnim korisnicima da izaberu jedan poseban dan za dobijanje nedeljnih pošiljki. Na taj način, smanjuje se količina kutija za slanje, kao i broj isporuka.

Izvor: eKapija

Foto: Twenty20/JulieK

Leave a comment

Name
E-mail
Comment

Prijavite se za naš bilten (Newsletter)